Aller au contenu principal
Fichet Security Solutions België - Openbare instellingen en administraties - Top 5 algemene maatregelen voor de beveiliging van gebouwen – Fichet beveiligingsoplossingen
  1. Home
  2. Blog
  3. Top 5 algemene maatregelen voor de beveiliging van gebouwen

Top 5 algemene maatregelen voor de beveiliging van gebouwen

Hoe beveilig je jouw bedrijf, panden of gebouwen tegen ongewenste gasten? Deze 5 maatregelen zijn essentieel!

Beveiliging is geen luxe in een steeds onveiligere wereld. Het is noodzaak. Dat geldt voor ‘high risk’ gebouwen zoals banken, juweliers, datacenters en hoofdkantoren, maar ook steeds meer voor overheidsgebouwen en bedrijven. Gelukkig zijn er effectieve en intelligente oplossingen op de markt die bedrijfsgebouwen veilig maken zonder afbreuk te doen aan gastvrijheid, esthetiek en toegankelijkheid. Wij zetten vijf doeltreffende beveiligingsmaatregelen voor gebouwen op een rijtje.

1. Toegangscontrole met beveiligingsdeuren en sasdeuren

Fichet Security Solutions België - Draaideur CompacSas RV - Beveiligingsdeuren, partities en wanden

Beveiligingsdeuren zijn een verbinding en fysieke bescherming tussen openbare en gecontroleerde ruimtes of zones. Door toegangscontrole garanderen beveiligingsdeuren de veiligheid van personen, eigendommen en gebouwen zonder de operationele processen te belemmeren.

Gecertificeerde beveiligingsdeuren voldoen aan Europese normen en richtlijnen voor bescherming tegen uiteenlopende risico’s, zoals vandalisme, inbraak, kogels en explosies. Ze bieden wat ze beloven: veiligheid.

Sasdeuren verschaffen één persoon tegelijk doorgang, op plekken waar dat nodig is. Ze zijn bestand tegen manuele aanvallen, kogels en explosieven, en mogen ook zeker gezien worden vanwege hun - meestal - hoge afwerkingsniveau.

Naast deuren kunnen ook beveiligingsramen- en wanden uitkomst bieden voor de beveiliging van een gebouw. En waar nodig kunnen beveiligingsbedrijven uiteraard ook niet-standaard toepassingen voor beveiliging en bewaking ontwikkelen.

Klik hier voor meer informatie

2. Elektronische beveiliging en camerabewaking

Fichet Security Solutions België - SMI Server - Elektronische Beveiliging

Tegenwoordig maken geavanceerde modulaire besturingssystemen en geïntegreerde oplossingen elektronische beveiliging van gebouwen en terreinen mogelijk. Zo kun je realtime en op afstand de toegangscontrole, inbraakbeveiliging en camerabewaking beheren, op één of meerdere locaties tegelijkertijd.

Deze door ervaren ingenieurs ontworpen systemen zijn doorgaans flexibel, gebruiksvriendelijk en aanpasbaar aan de architectuur van een gebouw. Het aanbod varieert van relatief simpele systemen rondom een softwarepakket tot grootschalige geïntegreerde totaaloplossingen voor hoog beveiligde locaties zoals banken.

Een oogje in het zeil houden kan prima met camerabewaking. Geavanceerde videosystemen maken toegangsbeheer, inbraakdetectie en beveiliging op afstand mogelijk. High definition videocamera’s of speciale thermische camera’s detecteren afwijkende en mogelijk zorgwekkende zaken. Op basis van deze informatie kunnen de beveiligingsrisico’s tijdig en adequaat worden aangepakt. En wanneer het kwaad al is geschied, onderschat dan de waarde van camerabeelden niet.

Met de moderne slimme camera’s is het ook mogelijk om personen te selecteren en te zoeken. Sinds kort worden de camera’s zelfs uitgerust met of aangesloten op artificiële intelligentie waardoor de mogelijkheden tot het selectief kijken, zoeken en opsporen nog vele malen verbeterd zijn. Bovendien zijn deze AI-camera’s uitgerust om zelf bij te leren.

Klik hier voor meer informatie

3. Doorloopsluizen en toegangshekjes

Fichet Security Solutions België - SpeedStiles - Toegangscontrole

Vaak zie je bij de ingang van bedrijfsgebouwen doorloopsluizen of ‘SpeedStiles’. Je herkent ze aan detectie consoles en glazen deurtjes die openschuiven of inklappen om zo gedoseerd toegang te verschaffen aan mensenstromen. Wederom zorgt geavanceerde technologie voor betrouwbare toegangscontrole en toegangsbeheer door detectie van onbevoegde personen te combineren met het reguleren van de doorstroom. Doorloopsluizen zijn ook beschikbaar in een brede uitvoering voor personen met een beperkte mobiliteit.

Waar rolstoelgebruikers of meerdere personen tegelijk naar binnen moeten, zijn toegangshekjes of - poorten een oplossing. Ze bieden een alternatief voor interne beveiligingsdeuren en worden vaak gecombineerd met doorloopsluizen. Toegangshekjes zijn in verschillende modellen en afmetingen verkrijgbaar, net wat de gewenste situatie op die plek vereist.

Klik hier voor meer informatie

4. Beveiligde opslag in versterkte kasten, brandkasten en kluizen

Fichet Security Solutions België - Beveiligde opslag - Kluiskamer

Waardevolle goederen en documenten wil je natuurlijk veilig opslaan en beheren. Je bergt ze veilig op in gecertificeerde versterkte kasten, brandwerende kasten en kluizen, ver buiten het bereik van brand, inbraak of ander onheil. Luxewinkels en banken slaan de ‘kroonjuwelen’ van hun bedrijf liefst op in kluiskamers, achter deuren en panelen die het hoogste beveiligingsniveau garanderen.

Klik hier voor meer informatie

5. Geautomatiseerd beheer van contant geld

Fichet Security Solutions Belgium - Safepay

In de retailsector is dagelijks contant geld in omloop en liggen dus permanent risico’s op de loer. Een geautomatiseerd cash management systeem in een gesloten circuit helpt met het veilig beheren en verwerken van contante geldstromen. Zo kunnen medewerkers zorgeloos aandacht geven aan het klantcontact en de dienstverlenging. Dat betekent een verbetering voor de bedrijfsvoering én de klantervaring.

Klik hier voor meer informatie

Onderhoud van beveiligingssystemen

Fichet Security Solutions België - Services

Ook het onderhoud van beveiligingssystemen verdient aandacht. Maak er een gewoonte van om jaarlijks de beveiligingssystemen te laten controleren door een service technieker. Zo weet je zeker dat je beveiliging in topvorm blijft.

Klik hier voor meer informatie

Advies nodig over het beveiligen van gebouwen?

Fichet is expert op het gebied van beveiliging en biedt alle bovengenoemde beveiligingsoplossingen. Beveiliging van een gebouw is maatwerk. Per gebouw en situatie verschilt wat nodig is om ongenode gasten te weren en de veiligheid en bewegingsvrijheid van bevoegde personen te garanderen zonder operationele processen in de weg te zitten.

Neem een kijkje in ons aanbod