Aller au contenu principal
Fichet Security Solutions België - Sasdeur - Toegangscontrole - Hoe beveilig je jouw bedrijf – Fichet beveiligingsoplossingen
  1. Home
  2. Blog
  3. Cybersecurity is hot, maar vergeet de gewone beveiliging niet

Cybersecurity is hot, maar vergeet de gewone beveiliging niet

Door de media-aandacht voor cybersecurity zou je de alledaagse beveiliging van gebouwen en bedrijven bijna vergeten. Niet doen! Beveiliging kan problemen voorkomen en oplossen.

Er gaat geen dag voorbij zonder dat cybersecurity en de (on)veiligheid van online dataverkeer in het nieuws komt. Je zou bijna vergeten dat er ook nog offline veiligheidsrisico’s zijn. Bedreigingen van de veiligheid zijn dagelijkse kost, op logistieke knooppunten waar mensenstromen samenkomen, geld of andere waardevolle goederen rouleren, of bijvoorbeeld in hightechbedrijven die delicate processen uitvoeren. Met een goede beveiliging gebeurt dit probleemloos en veilig. Wij brengen in kaart hoe je jouw bedrijf optimaal kunt beveiligen.

Toegang of geen toegang? That is the question!

Toegang is het toverwoord als het om beveiliging gaat. Dan bedoelen we niet alleen de fysieke ingang van een bedrijfsgebouw of bedrijfsterrein, maar elke plek in een gebouw of op een terrein die toegang geeft tot ruimtes of zones waar risicogevoelige processen plaatsvinden. Op deze gevoelige plekken betekent optimale beveiliging dat toegang wordt gecontroleerd, geblokkeerd of gereguleerd.

Toegangscontrole door bemande receptie, security, card readers en camerabewaking

Fichet Security Solutions België - Geïntegreerd beveiligingssysteem en toegangscontrole SMI Server - Elektronische beveiliging

Ongenode gasten buiten de deur houden, vraagt om toegangscontrole. Zowel mensen als technische installaties, of in samenspel, kunnen toegangscontrole uitvoeren. Denk aan een bemande receptie of beveiligingsmedewerkers die op gezette tijden een ronde door het gebouw maken om te controleren of alles in orde is.

Ook elektronische beveiliging, zoals alarminstallaties en card readers bij deuren zorgen ervoor dat uitsluitend geautoriseerde personen met een pasje of badge toegang krijgen. Camerabewaking op tactische plekken kan verdachte personen of ongewoon gedrag signaleren zodat de beveiligers ter plekke proactief en adequaat kunnen optreden. Het aanbod varieert van eenvoudige systemen tot slimme geïntegreerde totaaloplossingen voor toegangscontrole, inbraakdetectie en camerabewaking van een bedrijf of keten van bedrijven op verschillende locaties.

Klik hier voor meer informatie

Toegang blokkeren met beveiligingsdeuren en elektronische beveiliging

Fichet Security Solutions België - Beveiligingsdeur - Beveiligingsdeuren, partities en wanden

Fysieke barrières kunnen onbevoegden effectief buiten een bepaalde ruimte of zone houden. Zo kunnen beveiligingsdeuren goederen, personen en processen beschermen tegen de risico’s van vandalisme, inbraak, kogels en explosies. Gecertificeerde vandalisme-, inbraak-, kogel- explosie werende deuren voldoen aan strikte Europese richtlijnen voor optimale bescherming en veiligheid.

Ook de eerdergenoemde cardreaders en meer geavanceerde identiteitsbepalende technologieën, die bijvoorbeeld gebruik maken van vingerafdrukken of gezichtsherkenning, ontzeggen onbevoegden de toegang tot beveiligde ruimtes.

Klik hier voor meer informatie

Toegang reguleren met sasdeuren, doorloopsluizen en toegangshekjes

Fichet Security Solutions België - SpeedStiles - Toegangscontrole

Soms is het nodig om de toegang slechts gedeeltelijk te blokkeren, of beter gezegd te reguleren. Dan kan een sasdeur, een deur die slechts één persoon tegelijk toegang verschaft, een oplossing zijn. Ook doorloopsluizen (in het Engels ‘speedlanes’ of ‘SpeedStiles’ genoemd) met detectieconsoles en glazen deurtjes een mensenstroom gedoseerd via een gewenste route naar de plek van bestemming brengen. Halfhoge toegangshekjes of -poorten dienen een soortgelijk doel en zijn eveneens in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. En dat is slechts een greep uit de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie

Onderhoud van beveiligingssystemen

Fichet Security Solutions België - Services

Nu we het toch over preventie hebben, verdient ook het onderhoud van beveiligingssystemen aandacht. Maak er een gewoonte van om, bij voorkeur jaarlijks, de beveiligingssystemen te laten controleren door een service technieker. Zo weet je zeker dat je systemen in topvorm blijven.

Klik hier voor meer informatie

Advies nodig over de beveiliging van bedrijfsgebouwen?

De beveiliging van een bedrijf is maatwerk. Wat nodig is om de veiligheid en bewegingsvrijheid van bevoegde personen en operationele processen te garanderen, verschilt per bedrijf. Fichet is expert op het gebied van beveiliging en biedt hoogkwalitatieve beveiligingsoplossingen.

Neem een kijkje in ons aanbod.