Aller au contenu principal
Fichet Security Solutions België - Referenties - Het Provinciaal Domein Puyenbroeck
  1. Home
  2. Referenties
  3. Het Provinciaal Domein Puyenbroeck

Het Provinciaal Domein Puyenbroeck

Elegante snelheidspoorten zorgen voor de gewenste controle. Een perfect evenwicht tussen snelheid, veiligheid en design.

Muziekliefhebbers zullen spontaan denken aan de Warmste Week van Studio Brussel, sportievelingen linken het aan de vele mogelijkheden om grenzen af te tasten en het jonge grut straalt bij de gedachte aan de avontuurlijke speeltuinen; het Provinciaal Domein Puyenbroeck is de ideale trekpleister voor elke doelgroep.

Die stijgende populariteit gaat gepaard met een aantal noodzakelijke veranderingen op vlak van automatisatie. Zo klopten ze aan bij Fichet Security Solutions Belgium, in samenwerking met hun officiële voortverkoper in deze sector Gantner, om automatische speedgates voor de toegangscontrole van het zwembad te installeren. De geavanceerde technologie garandeert een vlotte doorgang en feilloze detectie van onbevoegde personen.

Mikken op een grote doelgroep

Met een totale oppervlakte van 510 hectare is Puyenbroeck in het Oost-Vlaamse Wachtebeke één van de grootste recreatiedomeinen in Vlaanderen. “Er is altijd leven in de brouwerij door de verscheidenheid aan doelgroepen die we met het recreatiedomein aantrekken”, zo begint Stijn Van Hoey,  centrumverantwoordelijke van Puyenbroeck. “Het zwembad is hier zeer geliefd. Jaarlijks komen zo’n 200.000 zwemmers het water verkennen, wat neerkomt op gemiddeld 550 per dag. Op een warme zomerdag loopt dat al gauw op tot 4.000 waterratten. Door COVID-19 worden we uiteraard geconfronteerd met een andere situatie. Het binnenbad blijft momenteel gesloten en in het buitenbad laten we in de namiddag 750 zwemmers toe. We respecteren de capaciteit van het zwembad.” Om te weten hoeveel bezoekers in het zwembad vertoeven, besloten ze automatische speedgates te installeren. Fichet Belgium Security Solutions Belgium was hiervoor de ideale partner.

Toegankelijk en gebruiksvriendelijk

Fichet Security Solutions België - SpeedStile FP BA - Toegangscontrole

“Aangezien het zwembad geopend is van 7u30 tot 23u is een vergaande vorm van controle geen overbodige luxe. Gebruiksvriendelijkheid was daarbij een eerste belangrijk criterium. De toegangspoortjes zijn compatibel met ons kassa- en reserveringssysteem, wat het gebruik voor ons aanzienlijk vereenvoudigt.
Dankzij de duidelijke werking weten bezoekers ook meteen hoe ze het zwembad kunnen betreden. Daarnaast is toegankelijkheid een van onze pijlers. De SpeedStile is verkrijgbaar in een brede uitvoering, waardoor personen met beperkte mobiliteit gemakkelijk het zwembad kunnen betreden. Ten slotte speelde ook het esthetische aspect een rol. We wilden vermijden dat de poortjes bombastisch oogden; het transparante ontwerp met glas en roestvrij staal zorgt voor een perfecte integratie in de omgeving”, aldus Stijn.

Fichet Security Solutions België - Referenties - Het Provinciaal Domein Puyenbroeck
De SpeedStile FP is verkrijgbaar in een brede uitvoering, waardoor ook personen met een beperkte mobiliteit gemakkelijk het zwembad kunnen betreden

Goede smaak in elk detail

Bewegingsvrijheid en elegantie

Fichet Security Solutions België - Referenties - Het Provinciaal Domein Puyenbroeck

Met een gecontroleerde stroom tot 40 personen per minuut en een doorgang die in beide richtingen elektronisch wordt gecontroleerd, bieden de SpeedStile FP barrières dé doeltreffende oplossing voor het beheer van mensenstromen.

Meer informatie over dit product

Geschikt voor elke omgeving

Fichet Security Solutions België - Referenties - Het Provinciaal Domein Puyenbroeck

Het elegante ontwerp en de verzorgde afwerking maakt de doorloopsluizen geschikt voor elke omgeving waar toegangscontrole, esthetiek en betrouwbaarheid essentieel zijn. “De SpeedStile FP komt in diverse sectoren tot zijn recht, zo ook bijvoorbeeld in de retailsector. In Scandinavische landen is dit al het geval in
winkelcentra en winkelzaken om de toestroom te regelen. Een dergelijke controle wordt steeds belangrijker, zeker nu COVID-19 de wereld op zijn kop zet”, zo besluit Christophe Lebegge, marketing en IT-manager bij Fichet Belgium Security Solutions Belgium.

Meer informatie over dit product

"We wilden vermijden dat de poortjes bombastisch oogden; het transparante ontwerp met glas en roestvrij staal zorgt voor een perfecte integratie in de omgeving"

Stijn Van Hoey, Centrumverantwoordelijke van Puyenbroeck

Fichet Security Solutions België - Referenties - Het Provinciaal Domein Puyenbroeck

Contacteer ons

Vragen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Jade Lambrecht
Jade Lambrecht

Redactrice bij Professional Media Group (PMG)

Dit artikel werd geschreven door Jade Lambrecht in samenwerking met Stijn Van Hoey

PMG - Projecto - Professional Media Group
Professional Media Group

Magazine Projecto

Vakmagazine met informatie voor architecten, studiebureaus & projectontwikkelaars

Fichet Security Solutions België - Referenties - Het Provinciaal Domein Puyenbroeck
Download

Artikel

Download in het artikel in PDF formaat over het Provinciaal Domein Puyenbroeck