Aller au contenu principal
Fichet Security Solutions België - Visiosave monitoring - Camerabewaking / CCTV - Elektronische Beveiliging - Geïntegreerde beveiliging van meerdere locaties – Fichet beveiligingsoplossingen
  1. Home
  2. Blog
  3. Meerdere locaties beveiligen met een geïntegreerd beveiligingssysteem: hoe werkt het?

Meerdere locaties beveiligen met een geïntegreerd beveiligingssysteem: hoe werkt het?

Hoe beveilig je meerdere locaties met een geïntegreerd beveiligingssysteem? En waarom is dit een goed idee?

Dankzij de buitengewone technologische vooruitgang van de afgelopen decennia is vandaag de dag beveiliging met geavanceerde en geïntegreerde beveiligingssystemen mogelijk. Zo beveilig je vanuit één besturingssysteem in een handomdraai alle beveiligingsfuncties in een bedrijf, of in meerdere vestigingen tegelijkertijd. Dat is niet alleen ideaal voor hoog gevoelige bedrijven in een risicosector zoals de bankwereld maar ook voor andere bedrijven. We zetten op een rijtje wat geïntegreerde beveiliging - van meerdere locaties - is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is geïntegreerde beveiliging en hoe werkt het?

Waar voorheen elk beveiligingssysteem, zoals inbraakalarm, toegangscontrole en camerabewaking, afzonderlijk werd bediend, werken deze systemen tegenwoordig strategisch samen in geïntegreerde technologische ecosystemen. De kern is een uniform besturingssysteem waaraan, al naar gelang de beveiligingsbehoeften van bedrijven, modules kunnen worden toegevoegd. Zo kunnen modules voor toegangscontrole, inbraakdetectie en camerabewaking worden gecombineerd en uitgebouwd met modules voor bijvoorbeeld grafische bewaking, identificatie en intercomsystemen. Communicatie tussen de modules en met eindgebruikers op verschillende locaties zorgt voor een geïntegreerd en slim beveiligingssysteem.

De voordelen van inbraakdetectie, toegangscontrole en camerabewaking in één systeem

Geïntegreerde beveiligingssystemen zijn krachtige, betrouwbare en intelligente totaaloplossingen voor realtime afstandsbewaking van meerdere hoog beveiligde locaties tegelijk. De voordelen van deze systemen zijn dat ze een uniform en gebruiksvriendelijk beheer van alle beveiligingsfuncties mogelijk maken. Op elke bedrijfslocatie werken medewerkers met dezelfde interface. De systemen zijn ‘open’, in de zin van compatibel met externe - oudere en nieuwe - beveiligingssystemen. Deze flexibiliteit maakt geïntegreerde beveiligingssystemen gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig. Ook de modulaire opbouw rondom een communicerende systeemkern draagt bij aan de flexibiliteit, duurzaamheid en het gebruiksgemak van geïntegreerde beveiligingssystemen.

Klik hier voor meer informatie

Onderhoud van beveiligingssystemen

Fichet Security Solutions België - Services

Ook het onderhoud van beveiligingssystemen verdient aandacht. Maak er een goede gewoonte van om jaarlijks de beveiligingssystemen te laten controleren door een service technieker. Zo weet je zeker dat je beveiliging in topvorm blijft.

Klik hier voor meer informatie

Advies nodig over geïntegreerde bedrijfsbeveiliging?

De beveiliging van gebouwen en meerdere locaties tegelijk is maatwerk. Per gebouw en per branche verschilt wat nodig is om de veiligheid en bewegingsvrijheid van bevoegde personen en operationele processen te garanderen. Fichet is een expert op het gebied van hoogkwalitatieve en door de ANSSI gecertificeerde beveiligingsoplossingen zoals SMI Server, SecurWave, SecurManager en Visios@ve.

Neem een kijkje in ons aanbod.